Založ si blog

Mikulášske panoptikum v parlamente

Trpaslíci v červených čiapočkach, Mikulášovia, Snehulienky, čerti, anjelici.  Panoptikum pováh, hereckých kreácií a šašovské čiapky na plešinách a frizúrach. V tomto predvianočnom maškarnom plese už občan nevie, lebo nemá čas, čo toto preboha znamená .

Takto má vyzerať seriózna a transparentná demokracia? Keby som aspoň vedela určiť, kto je Čert a kto Snehulienka. Anjeli s krídlami majú nasadené šašovské čiapočky a Mikuláš s darčekmi nechodí a nechodí. Lebo hlasovaniu za zákony bráni potreba mať kryté poslanecké chrbty spoľahlivým generálnym prokurátorom, ktorý ich špinavé prádielko bude zakopávať pod pohovky a kreslá s už overenou rutinou.

Trochu bulvárne, však. Ale na blogerku to stačí.  Tento rok som nekupovala čokoládových Mikulášov a čertov. Nejem rafinovaný cukor. Stačí mi rafinovaný chaos v parlamente, ktorý nemôže ani zabožemôj zistiť, ktože  to hlasoval proti záujmu svojej materinskej partaje.  Proti dohode Zlepenca. Šiesti neznámi čertíci s vidlami nie sú zistiteľní. Prezliekli sa asi za Snehulienky. Táto transsexuálna prezliekacia partia hrá svoj výstup v kritickej chvíli Zlepenca, do ktorého stačí cvrnknúť nechtíkom a rozbije sa na stovky črepín. Sextet prezliekačov sa však akosi nebojí. Garderóbu ma bohatú.

Nezáleží mi na generálnom prokurátorovi, záleží mi na úcte voči občanovi, ktorá sa rozplynula. Panoptikum na Hradnom kopci si hrá svoje schovávačky znevažujúc tak voličov a občanov, ktorí im vložili do rúk zákonodarnú moc a nie scenár staromódnej commedie dell’arte.

©čokomilka

všetci uvažujeme ako ultras?

31.10.2011

Trošku som sa zamyslela, že ľudia neradi počúvajú stredoľavé a či tesne stredopravé politické názory. Lebo sú dosť rovnovážne, mierne kompromisné a navodzujú dojem pchania hlavy do piesku. Ak napíšem, že posunovanie a odkladanie problémov môže mať v sebe zárodky rozumného konania, nemyslím tým samozrejme všeobecne všetky kauzy v politike a ekonomike. Iba niektoré. [...]

El presidente chce „dať odísť“ Radičovú

15.10.2011

V článku v Pravde bol opis jej prvej návštevy po páde vlády v takom zmysle, až sa mi začalo údivom zdvíhať obočie. Premiérka bez dôvery sa prišla spýtať, či ju nechajú dovládnuť do marca a prezident jej prečítal ústavu….

Prečo sa stal euroval barikádou sociálneho boja

12.10.2011

„Eurowallstreet“ je dnes barikáda, na ktorej sa bojuje nielen o zdravý rozum ale aj o prežitie. Čo pomôže iným, nepomôže nám. Slovensko je v situácii, keď sa rozhoduje medzi dvoma rovnako veľkými zlami. Buď sa zbedačíme sami, alebo nás zbedačí „eurowallstreet“. Niekto niekde neodhadol, že nie všetky členské krajiny lížu smotanu európskej integrácie [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

cokomilka

Občas si zakomentujem politiku, občas len tak.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 89249x
Priemerná čítanosť článkov: 4057x

Autor blogu

Kategórie