Založ si blog

všetci uvažujeme ako ultras?

Trošku som sa zamyslela, že ľudia neradi počúvajú stredoľavé a či tesne stredopravé politické názory. Lebo sú dosť rovnovážne, mierne kompromisné a navodzujú dojem pchania hlavy do piesku. Ak napíšem, že posunovanie a odkladanie problémov môže mať v sebe zárodky rozumného konania, nemyslím tým samozrejme všeobecne všetky kauzy v politike a ekonomike. Iba niektoré. Napríklad nešťastný euroval, ktorý zo začiatku všetci apriori uznávali, neskôr však po kritike zo strany Slovenska a SaS zrazu prešli do názorovo opačnej strany, ktorá je takisto prehnane jednoznačná. Malej krajinke nezostáva nič iné, len hľadať aj v zlom kúsok dobra a postaviť na tom svoju sebaobranu.

Napísala som článok so slabou odozvou, hoci si myslím, že je v ňom skryté zrno múdrosti a nie je až celkom na dne, aby si ho mohol každý nájsť a rozžuvať. Je to proste tak a už inak nebude, že militantné postoje v akejkoľvek téme a časti spektra politiky zabiehajú do krajnosti. Postoje podobné ultras sú zabudované zrejme v prevažnej väčšine myslí, ktoré čítajú o politike. Ak je niečo čierne, nech je to ultra antracitovo čierne, ak je niečo biele, musí to byť žiarivo snehobiele. Fandovia SaS nchcú počúvať, že niekto hľadá štipku dobra v kauze €val a koaličníci sa zrejme podozrivo stránia čo i len náznaku, že €val je chyba. Skúsme pohľadať nejaké iné cestičky ako si odkrojiť z tejto salámy problému poriadny kus. Možno by bolo treba ísť predsa len do Bruselu, i keď sme takí malí, a zaujímať sa o účtovníctva a ich audity, či naozaj potreba príspevkov a záruk je až tak vysoká…

El presidente chce „dať odísť“ Radičovú

15.10.2011

V článku v Pravde bol opis jej prvej návštevy po páde vlády v takom zmysle, až sa mi začalo údivom zdvíhať obočie. Premiérka bez dôvery sa prišla spýtať, či ju nechajú dovládnuť do marca a prezident jej prečítal ústavu….

Prečo sa stal euroval barikádou sociálneho boja

12.10.2011

„Eurowallstreet“ je dnes barikáda, na ktorej sa bojuje nielen o zdravý rozum ale aj o prežitie. Čo pomôže iným, nepomôže nám. Slovensko je v situácii, keď sa rozhoduje medzi dvoma rovnako veľkými zlami. Buď sa zbedačíme sami, alebo nás zbedačí „eurowallstreet“. Niekto niekde neodhadol, že nie všetky členské krajiny lížu smotanu európskej integrácie [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

cokomilka

Občas si zakomentujem politiku, občas len tak.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 89855x
Priemerná čítanosť článkov: 4084x

Autor blogu

Kategórie