Založ si blog

Orbánova kobercová šou

Nový  predsedajúci člen EÚ predstavil v Bruseli maďarskú estetiku,  ktorá už v celej Európe vyšla z módy, len Orbán s Fideszom zrejme zatiaľ nemajú na modernejší dizajn.

Pokrytecké dôvodenie, že je to len koláž historických máp, je diplomatickou úbohosťou Maďarov.

Kontrast medzi mapou stredovekého Uhorska a vzbúreneckou krajinou Rakúsko-Uhorska v roku 1848 má napovedať čosi divákovi, ktorý si príde pozrieť propagandistický výplod novej predsedajúcej krajiny únie. Myslím, že Maďarsko teraz strelilo capa a urobilo tak na najvyššej úrovni, na akú malo dosah.  Trápnosti v medzinárodnej diplomacii sa už stávajú očakávanou atrakciou, ak je jednou zo strán práve ono. Antitrianonský komplex vytočený do najvyšších otáčok tak predznamenal nasledujúci polrok predsedania FIDESZ-u v EP.

Inými hláškami nás však nezabudol pán Orbán častovať, nielen narážkami na „Trianonskú zradu.“

Nezabudol hneď komentovať ekonomický stav únie a vyhlásiť, že je rád, že MR nie je členom eurozóny, lebo tá ma teraz problémy s kurzom eura a vnútornou aj vonkajšou zadlženosťou.

Ako dať do súladu novú pozíciu predsedajúceho premiéra v EÚ a jeho eurospkeptické názory na budúcnosť eura a únie? Nehovoriac o tom, že takýto cap v záhrade má viesť úniu, keď sa ocitla na križovatke svojej existencie a bojuje o záchranu svojej celistvosti. Prvé kroky vedľa má Orbán s FIDESZ-om v Bruseli za sebou. Čujme, ako bude pokračovať scenár tejto maďarskej politickej grotesky ďalej.

čokomilka

všetci uvažujeme ako ultras?

31.10.2011

Trošku som sa zamyslela, že ľudia neradi počúvajú stredoľavé a či tesne stredopravé politické názory. Lebo sú dosť rovnovážne, mierne kompromisné a navodzujú dojem pchania hlavy do piesku. Ak napíšem, že posunovanie a odkladanie problémov môže mať v sebe zárodky rozumného konania, nemyslím tým samozrejme všeobecne všetky kauzy v politike a ekonomike. Iba niektoré. [...]

El presidente chce „dať odísť“ Radičovú

15.10.2011

V článku v Pravde bol opis jej prvej návštevy po páde vlády v takom zmysle, až sa mi začalo údivom zdvíhať obočie. Premiérka bez dôvery sa prišla spýtať, či ju nechajú dovládnuť do marca a prezident jej prečítal ústavu….

Prečo sa stal euroval barikádou sociálneho boja

12.10.2011

„Eurowallstreet“ je dnes barikáda, na ktorej sa bojuje nielen o zdravý rozum ale aj o prežitie. Čo pomôže iným, nepomôže nám. Slovensko je v situácii, keď sa rozhoduje medzi dvoma rovnako veľkými zlami. Buď sa zbedačíme sami, alebo nás zbedačí „eurowallstreet“. Niekto niekde neodhadol, že nie všetky členské krajiny lížu smotanu európskej integrácie [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

cokomilka

Občas si zakomentujem politiku, občas len tak.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 88193x
Priemerná čítanosť článkov: 4009x

Autor blogu

Kategórie